Hírek

Szakképzési Fórum a Harruckernben

Szakképzési Fórum a Harruckernben
2012. 11. 30-án a gyulai székhelyű Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény a Wenckheim termében tartotta Szakképzési Fórumát.
A fórum célja volt, hogy az Intézmény bemutassa a 2012-es évben milyen térségépítő szereppel bírt a szakképzés terén. Gazdóh Dániel éneke, majd Kovács Zsuzsanna - az intézmény igazgatónő - köszöntője után Tóth Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályvezetője nyitotta meg a rendezvényt és adta át Erdős Norbert Kormánymegbízott Úr üdvözletét a résztvevőknek.

A Szakképzési Fórumon minden olyan szereplő részt vett, aki az Intézmény szakképzésének támogatásában részt vett a 2012-es évben. Dr. Nagy Ágnes a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója a hiányszakmáról tartott előadást, míg Mészárosné Szabó Anna a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetője napjaink aktuális kérdéséről a tanulószerződésekről tájékoztatta a megjelent munkáltatókat.
Az iskola jelentős partnere a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház, mivel mind nappali, mind a felnőttképzés területén egészségügyi szakmacsoportban tanuló diákjaink nagy része ott tölti a gyakorlatát és komoly szakmai támogatást is nyújt a Kórház. Halmosné Mészáros Magdolna ápolási igazgató asszony előadásában kitért az együttműködés módjára és az egészségügy mai helyzetére.

Partnereink előadásai után Kertész Miklós, az iskola szakképzési vezetője nyújtott tájékoztatást a TÁMOP-2.2.5/A-12 Újszerű szakképzés bevezetése a munkaerőpiaci esélyegyenlőség megteremtése érdekében című pályázatról. Végül az előadások sorát Dr. Malatyinszki Szilárd zárta, melyben a Harruckern felnőttképzésének elmúlt időszakát mutatta be és tárta fel a fejlődési lehetőségeket.

A rendezvény befejezéseként Kovács Zsuzsanna igazgató asszony a fórum résztvevőit szerény vendéglátásra invitálta.

A Szakképzési Fórumunkat sikeresnek értékelem, hiszen a résztvevők nagy száma megmutatta a szakképzés jelentőségét és fontosságát. Köszönöm a partner cégeknek és intézményeknek a támogatását és kívánom, hogy magasan képzett szakembereink segítségével az új évben is érjenek el remek eredményeket! - nyilatkozott Kovács Zsuzsanna igazgató asszony.