Hírek

Prevenció és etika a fogászatban

Prevenció és etika a fogászatban
A Kötelező szakmacsoportos továbbképzés fogászati ellátás szakmacsoport 2015. február 6-7-ig „Prevenció és etika a fogászatban” címmel előadás sorozatot rendezett.

A Harruckern János Középiskola Egészségügyi felnőttképzés szakmacsoport kétnapos továbbképzési programot szervezett. A rendezvény a Harruckern János Középiskola előadó teremében került lebonyolításra. A február 6-i nap főelőadója Szűts László – egészségügyi szervező, klinikai fogászati higiénikus, fogtechnikus mester volt. Előadásaiban szó volt az minőségügy a fogászatban, infekciókontroll a fogászatban-rendelő, műtő, labor, az életmód és szájhigiéné összefüggései és „Mit és hogyan?” – Kommunikáció és etika a rendelőben és azon kívül (I. rész).

A 2015. február 07-i nap főelőadói Barta-Tóth Annamária – jogi szakokleveles diplomás ápoló, Szűts László - egészségügyi szervező, klinikai fogászati higiénikus, fogtechnikus mester és Gyebnár József- mentőtiszt volt. Ezen a napon az résztvevők az alábbi témakörökből kaphattak fontos információkat: jogi, munkajogi aktualitások, „Mit és hogyan?” – kommunikáció és etika a rendelőben és azon kívül (II. rész).

 

Gyebnár József mentőtiszt a reanimáció alapvető ismereteit adta át a résztvevőknek, úgy mint a:
- a helyszín szerepe a sürgősségi ellátás során
- betegvizsgálat, segítséghívás
- alapszintű újraélesztés (BLS) felnőttkori algoritmusa, stabil oldalfektetés
- félautomata defibrillátor használata
- eszméletlen beteg ellátása
- légúti idegentest eltávolítása
- szituációs feladatok