Hírek

Pályázat a megújuló energiák hasznosítása érdekében

Pályázat a megújuló energiák hasznosítása érdekében
A Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény 23 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert határon átnyúló nemzetközi felnőttképzési program megvalósítására. A sikeres pályázat címe: „Transzfrontális együttműködés a felnőttképzés területén a megújuló energiák hasznosítása érdekében".

A projekt keretein belül 3 db akkreditált képzési programot dolgozunk ki a napenergia és a biomassza-hasznosítás témakörében. Az intézményünk két aradi szakképző iskolával együttműködve közösen kívánja a képzési programokat felhasználni, oktatni, mind magyar, mind román nyelven, elősegítve a munkaerő határ menti kölcsönös migrációját, javítva a munkavállalók elhelyezkedési esélyeit, valamint növelve az érdekelt vállalkozások versenyképességét.


„A program jellege miatt egyszerre szolgája a területi kohézió erősödését, a társadalmi esélyegyenlőséget, valamint - a programok tematikája révén - a környezeti fenntarthatóságot. A képzési programok akkreditációja után rendszeresen kívánunk tanfolyamokat tartani, melyre addig is várjuk az érdeklődők jelentkezését" - mondta el Mohai Tibor projektmenedzser.

A TÁMOP-2.2.4-11/1-2011-0002 pályázat az Európai Unió támogatásával valósul meg.