Hírek

Felnőttképzés határok nélkül

Felnőttképzés határok nélkül
2012. szeptember 15-18-ig felnőttképzési konferenciát rendeztek a csehországi Brnóban „Global Education Without Borders" címmel az Európai Unió támogatásával.
A konferencián hat európai országot 6-6 felnőttképzési szakember képviselte. Részt vett Románia, Görögország, Bulgária, Ausztria, Csehország és Magyarország. Magyarországról pályázat alapján a résztvevők között Dr. Malatyinszki Szilárd, a Harruckern János Közoktatási Intézmény felnőttképzési vezetője is tapasztalatokat gyűjthetett.


Harruckern János Közoktatási IntézményFelnőttképzési konferencia

A négy napos rendezvényen angol nyelvű szemináriumok, workshopok zajlottak, melynek keretében a résztvevők megismerhették a partnerországok felnőttképzésének törvényeit, sajátosságait, finanszírozását. Játékos, innovatív technikák segítségével mutatták be a sikereket, jó gyakorlatokat és a hiányosságokat, fejlesztendő területeket is.

felnőttképzési konferencia
A konferencián hat európai országot 6-6 felnőttképzési szakember képviselte


„Az Anthropolis Egyesület jóvoltából és támogatásával juthattam ki Brnóba, ahol igen kellemes körülmények között tapasztalhattam meg, hogy a partnerekhez képest a magyar felnőttoktatás hol tart és milyen lehetőségek vannak még számára. Értékes élményekben volt részem és úgy érzem, hogy a munkámban is tudom hasznosítani a nemzetközi eredményeket." - mesélte el élményeit a felnőttképzési vezető.